Stadsbestuur Sint-Niklaas stuurt 220 deurwaarders per maand uit

Uit een schriftelijke vraag van PVDA blijkt dat het stadsbestuur gemiddeld jaarlijks 2.647 keer een deurwaarder uitstuurt. Dat komt neer op 220 keer per maand of 10 keer per werkdag. Gemeenteraadslid Chris Wauman vraagt zich af waarom dit nodig is en stelt zelf 2 alternatieven voor: altijd persoonlijk contact opnemen met de betrokkene en het hanteren van een ondergrens waaronder het stadsbestuur überhaupt geen deurwaardersexploot uitstuurt.

Stad Genk stelt privatisering parkeertoezicht in vraag. Volgt Sint-Niklaas?

SINT-NIKLAAS – Stad Genk stelt zijn privatisering van het parkeertoezicht in vraag na de grote onvrede onder de bevolking en juridische problemen.  Op de vorige gemeenteraad in Sint-Niklaas van 25 maart stemde PVDA als enige partij tegen de privatisering van het parkeertoezicht.  “Gaat het stadsbestuur proactief lessen trekken uit de ervaring in Genk en de privatisering herzien, of op zijn minst uitstellen en de mogelijkheid van scanwagens schrappen uit het bestek?”, vraagt PVDA-gemeenteraadslid Chris Wauman zich af.

Vrouwen brengen haka, grote collectebox voor menstruatieproducten en pakkende getuigenissen op Internationale Vrouwendag

SINT-NIKLAAS – “Dinsdagavond brengen we een haka-dans voor hogere minimumlonen, zamelen we menstruatieproducten in en roepen we via getuigenissen op tot betere openbare diensten, pensioenen en daadkracht tegen seksueel geweld”, zeggen Jessica Testaert en Debby Burssens die recent met een groep Wase vrouwen het ‘Collecti.e.f 8 Maars Sint-Niklaas’ oprichtten in navolging van grootsteden in België, Spanje, Zwitserland en Latijns-Amerika.  ABVV, ACV Puls, Marianne, Hart Boven Hard, Vrouwencentrum, Furia en Vrouwenraad organiseren mee deze actiedag en roepen iedereen die wil strijden voor gelijkheid – vrouw, man, non-binair – op om deze dinsdag om 19 uur naar de Grote markt van Sint-Niklaas te komen.

Gratis debat & boekvoorstelling: 3 gesprekken in het teken van 1 mei

We lijken te leven om te werken.  Overal is het meer-doen-met-minder-mensen, flexibeler zijn en langer werken.  Werkstress en burn-outs swingen de pan uit.  Aan de vooravond van 1 mei gaan we hierover in gesprek met Kim De Witte (PVDA), Stan De Spiegelaere (UGent), Ilse De Vooght (Femma) en Bart Leybaert (gewestelijk secretaris BBTK-ABVV).  We praten over waardige pensioenen en oplossingen voor betere werkomstandigheden.  Kunnen we nog werken om te leven?

Privatisering parkeertoezicht? Slecht voor de portemonnee én de stadskas

SINT-NIKLAAS – Als enige partij stemde PVDA op de gemeenteraad tegen de privatisering van het parkeertoezicht. “Bijna altijd leidt privatiseren tot hogere tarieven, krijg je een heksenjacht op foutparkeerders en worden minder mobiele mensen vaker het slachtoffer van onterechte parkeerboetes”, zegt Chris Wauman, kersvers gemeenteraadslid van de linkse partij.

Chris Wauman wordt nieuw gemeenteraadslid PVDA Sint-Niklaas - Jef Maes geeft de fakkel door

PVDA-voorzitter Chris Wauman neemt vandaag de fakkel over van Jef Maes en wordt het nieuwe jonge gezicht voor de PVDA in de gemeenteraad van Sint-Niklaas. Hij ontvangt symbolisch de ‘mosselpot’ van Jef Maes, de eerste verkozene ooit voor authentiek links in Sint-Niklaas om de politiek “wakker te schudden”. Als vakbondsman en klimaatactivist zal Chris Wauman vanaf nu de problemen en leefomstandigheden van de werkende klasse verdedigen in de gemeenteraad.

Collecti.e.f 8 Maars strijkt neer in Sint-Niklaas met een haka en collecte voor gratis menstruatieproducten

SINT-NIKLAAS- Een groep Wase vrouwen richt het ‘Collecti.e.f 8.Maars Sint-Niklaas’ op in navolging van enkele grote steden in België, maar ook Spanje, Zwitserland en Latijns-Amerika. “We starten vandaag met een raamkrijtactie rond vrouwenrechten en organiseren tijdens de internationale strijddag op 8 maart een actie op de Grote markt: we brengen een haka-dans voor hogere minimumlonen, zamelen menstruatieproducten in en roepen via getuigenissen op tot betere openbare diensten, pensioenen en daadkrachtig beleid tegen seksueel geweld”, zeggen initiatiefnemers Jessica Testaert en Debby Burssens.

Nieuw zwembad: blijft zwemmen betaalbaar voor iedereen? Een analyse.

De stad Sint-Niklaas laat een nieuw zwembad bouwen door Sportoase in de Watermolendreef. PVDA-gemeenteraadslid Jef Maes analyseerde het contract met deze zwembadbouwer die in andere steden al in opspraak kwam. “De plaatjes zien er mooi uit en we hebben nu eenmaal meer zwemwater nodig. Maar blijft zwemmen nog wel betaalbaar voor iedereen? Ons tegenvoorstel? Behoud het huidige Sinbad en bouw samen met de provincie een publiek zwembad aan de Ster. Want het geplande publiek-privaat zwembad maakt zwemmen duurder, zorgt voor slechtere werkomstandigheden, en is nadelig voor de zwemclubs.

Rata’s Animal Shelter wint zevende Harteklop & 9.341 euro voor slachtoffers overstromingen

SINT-NIKLAAS – PVDA-ondervoorzitter David Pestieau bracht dit weekend in de Paterskerk zijn manifest voor de eenheid van België en zette tegelijkertijd enkele solidaire initiatieven uit het Waasland in de bloemetjes: dierenopvang Rata’s Animal Shelter sleepte de zevende Harteklop in de wacht, de SolidariTeams klopten hun kunstactie af op 9.341 euro en landgenoten uit het kleine Waalse dorpje Saint-Nicolas riepen met hun bezoek op tot meer en niet minder België.

Actievoerders tegen prijsverhogingen De Ster trotseren stormweer

Een twintigtal actievoerders tegen de prijsverhogingen op het recreatiedomein De Ster trotseerden zondag het stormweer. Met enkele borden en flyers posteerden ze zich aan de ingang van het provinciaal domein om de druk op het provinciebestuur hoog te houden. PVDA gemeenteraadslid Jef Maes verduidelijkt: “Dit is één van de weinige stukjes natuur in Sint-Niklaas waar mensen kunnen wandelen en sporten. Een laagdrempelige toegangsprijs is dan ook nodig, zeker voor de gezinnen. De provincieraad heeft nu wel beslist dat er opnieuw een gezinsabonnement komt, maar hoeveel het gaat kosten is nog niet duidelijk. Met de PVDA dringen we aan om de tarieven te behouden op niveau van 2021.”