Honderden wenskaarten en kindertekeningen voor bewoners en personeel woonzorgcentra Sint-Niklaas

Leden van PVDA bezorgen vandaag en morgen meer dan 500 wenskaarten, 100 tekeningen en plantjes aan de bewoners en de personeelsleden van diverse zorgaanbieders in Sint-Niklaas: Het Hof, de Gerda, de Goudbloem en Vesta vzw. “Dit is één van de vele solidariteitsacties in het kader van de ‘Winter van solidariteit’, waarmee we zowel de structurele armoede aankaarten als ‘onze helden’ een hart onder de riem steken”, legt PVDA-gemeenteraadslid Jef Maes uit.

“Het Hof bijvoorbeeld werd tijdens deze tweede coronagolf zwaar getroffen met 53 besmettingen en 19 overlijdens. Dat grijpt de mensen enorm aan, en dat zagen we ook aan de massale respons op onze schrijfoproep. De voorbije weken kropen tientallen Sint-Niklazenaren in hun pen om kaartjes te schrijven. Dat is een hart onder de riem in deze moeilijke coronatijd voor personeel en bewoners. Een teken van appreciatie voor hun waardevolle werk, en tegelijk een oproep aan de overheid voor meer ondersteuning voor alle mensen in de zorg”, vertelt Jef Maes (PVDA Sint-Niklaas).

“Kinderen en jongeren maakten ook prachtige schilderijtjes. Een jeugdatelier uit Kemzeke van juf Eline Koklenberg liet zich bijvoorbeeld inspireren door kunstenaar Georgia O'Keeffe, de moeder van het Amerikaanse modernisme. De Gerda zal deze werkjes de komende dagen tentoonstellen voor de bewoners van de Gerda”, vult Debby Burssens (PVDA Sint-Niklaas) aan.

Zelfgebakken koekjes en cakes voor postbodes

Afgelopen maandag deelden de leden van PVDA Sint-Niklaas en Temse ook al 60 zakjes met zelfgebakken koekjes en cakes uit aan de postbodes, aan het distributiecentrum in Sint-Niklaas (Europark-Noord). Pieter Serverius (PVDA Sint-Niklaas): “Hiermee willen we onze steun tonen aan onze postbodes die elke dag door weer en wind paraat staan. Met de vele verzonden pakjes is de eindejaarsperiode een drukke periode. Ondanks het gebrek aan personeel, ondanks de lage lonen, ondanks de werkdruk, ondanks de onbetaalde overuren, gaat de postbezorging gewoon verder. Ze verdienen meer respect voor hun werk en engagement, en dat wilden wij hun alvast even laten weten!”

Inzamelactie laptops en luiers

Deze acties zijn enkele van de vele solidariteitsacties in het kader van de ‘Winter van solidariteit’. “Daarmee willen we zowel de structurele armoede aankaarten als ‘onze helden’ een hart onder de riem steken. Eerder zamelden we verzorgingsproducten in voor de sociale kruidenier De Springplank die hiermee nieuwjaarspakjes voor de allerarmsten in onze stad maakten, we maakten een grote krijttekening aan het AZ Nikolaas, we bakten ook koekjes voor de medewerkers van het ABVV en BBTK die druk bezig zijn om de uitkeringen voor de tijdelijke werkloosheid in het kader van corona in orde te brengen, en zamelden ook al 30 computers in voor kwetsbare leerlingen van de VTS”, legt PVDA-gemeenteraadslid Jef Maes uit.

Debby Burssens (PVDA Sint-Niklaas): “Nu zijn we nog op zoek naar 40 laptops voor leerlingen van de Scholen Da Vinci van wie de ouders er zelf geen kunnen betalen. Onze vrijwilligers kuisen die volledig op en maken die gebruiksklaar. We zamelen ook luiers in. Hiermee steunen we een inzamelactie van het VLOS voor gezinnen zonder papieren, een van de meest kwetsbare groepen in onze stad. Heb jij een laptop die je niet meer gebruikt? Of wil jij luiers schenken? Passeer dan zeker eens in ons actiecentrum De Werf!”

De Werf is open op donderdag en zaterdag van 9u30 tot 12u30. Je kan ons contacteren via [email protected] en dan komen we het coronaproof ophalen.