Wie wint de Harteklop 2020?

In de loop van de maand februari 2021 reikt PVDA Waasland de Harteklop 2020 uit. De prijs, die dit jaar voor de zesde keer wordt uitgereikt, gaat naar het verdienstelijkste sociale initiatief van het afgelopen jaar. Wie de Harteklop wint, en dit jaar ons hart het snelst liet slaan, wordt bepaald door het publiek. Stemmen kan tot en met zaterdag 20 februari.

 

Vorig jaar sleepten de buurtbewoners van de Hoge Heerweg de  Harteklop-publieksprijs in de wacht voor hun niet aflatende strijd tegen het plaatsen van containers met o.a. asbestafval achter hun tuinen. Zij haalden recent nog hun slag thuis. 

Dit jaar selecteerden de PVDA-leden vier nieuwe initiatieven die “hun hart sneller laten slaan”. Uiteraard staat deze selectie voor een groot deel in het teken van de strijd tegen de corona-pandemie en de helden die het land deden draaien. Hierbij de vier genomineerden waaruit u kunt kiezen:

  1. De covid-afdeling van AZ-Nikolaas. Maandenland en tot vandaag geven zij het beste van zichzelf om ervoor te zorgen dat mensen die ziek worden door een corona-besmetting hun ziekte kunnen overwinnen. Verplegers, verpleegsters, dokters, intensivisten, kuispersoneel enz… iedereen werkt in zeer moeilijke omstandigheden met een inzet die ons respect verdient. 
  2. De chauffeurs en vakbonden van de Lijn. Ook zij bleven werken tijdens de lockdown. Meer zelfs. Zij voerden mee de strijd voor het behoud van de stadsbussen, zodat de meer dan 3.000 dagelijkse gebruikers de komende jaren ook naar hun werk kunnen, familie kunnen bezoeken, aankopen kunnen doen op de wekelijkse markt enz… Zij komen niet alleen op voor hun job, maar vooral voor een betere mobiliteit voor de mensen die geen andere keuze hebben dan de stadsbus. 
  3. Het personeel van de woonzorgcentra in het Waasland. Heel wat woonzorgcentra hebben een moeilijk jaar achter de rug. In het begin moest het personeel zich vaak met beperkte beschermingsmiddelen behelpen. Zij hebben vaak heel wat bewoners moeten afstaan omdat ze hen niet voldoende konden beschermen. Vandaag worden bewoners en personeel gevaccineerd en gaat er een zucht van opluchting door deze centra, na een jaar van zware inspanningen. 
  4. Het personeel van de thuiszorg. Zij werden tijdens de pandemie vaak vergeten. Ze moesten lang zonder mondmasker werken aan een karig loon. Ze kwamen bij heel veel mensen thuis zodat ze ook  vaker besmet raakten en een groter risico liepen. Ze bleven nochtans, vanuit een grote bekommernis voor hun mensen, hun moeilijke job verderzetten in moeilijke omstandigheden.  

Stemmen voor jouw favoriet kan via https://sint-niklaas.pvda.be/wie_wint_de_harteklop_2020

Nu een nieuwjaarsreceptie niet mogelijk is, wordt de prijs coronaproof uitgereikt in overleg met de winnaar.