Sint-Niklaas solidair! Gezocht: laptops, verzorgingsproducten en wenskaarten

De lockdown treft de meest kwestbaren in onze maatschappij harder. Daarom zetten we met PVDA onze schouders zetten onder enkele solidariteitsacties: we verzamelen laptops en computers voor kwetsbare leerlingen, verzorgingsproducten voor De Springplank en wenskaarten, kindertekeningen en knutselwerken voor de woonzorgcentra en instellingen. Maak mee het verschil. Alvast heel erg bedankt!

Je kan alles bezorgen in ons nieuw actiecentrum 'De Werf' (Ankerstraat 44 bus 1, 9100 Sint-Niklaas) op donderdag- en zaterdagochtend van 9u30 tot 12u30. Niet mogelijk? Contacteer ons via [email protected] en we spreken af om het corona-proof te komen ophalen.
Samen kunnen we echt een verschil maken! Alvast heel erg bedankt.

1. Laptops en computers voor kansarme leerlingen

In onze stad hebben heel wat jongeren geen laptop. Nu het onderwijs weer opstart – met veel afstandsonderwijs – is dat problematisch. Elk kind heeft recht op kwaliteitsvol onderwijs, en vandaag hangt dat voor veel kinderen af van het al dan niet hebben van een laptop of computer. De school VTS zoekt alvast 40 computers voor leerlingen die niet het geld hebben om er zelf een te kopen.

Heb je een laptop of computer in huis die je niet langer gebruikt? Maak mee het verschil! Wij zorgen ervoor dat je gegevens worden gewist en het toestel gebruiksklaar wordt gemaakt.

Meer info vind je hier.

2. Verzorgingsproducten voor De Springplank

Sociale kruidenier De Springplank organiseert een inzamelactie van verzorgingsproducten om kerst- en nieuwjaarsgeschenkjes te maken voor de groeiende groep mensen die het moeilijk heeft om rond te komen. Mensen in armoede hebben ook hun fierheid en willen zich wel eens verwennen met een zachte, geurende lichaamsverzorging waar ze vaak de centen niet voor hebben.

Volgende producten zijn welkom: bad- en douchegel, shampoo, eau de toilette, lichaamsmelk, dagcrème, deodorant, handzeep, handcrème, voetcrème, nagelknipper, aftershave en tandpasta en tandenborstels, maandverband, tampons, etc.

Meer info vind je hier.

3. Wenskaarten, kindertekeningen en -knutselwerken voor bewoners woonzorgcentra en instellingen

Deze lockdown treft opnieuw de bewoners van onze woonzorgcentra en diverse instellingen. Door het verminderde bezoek neemt de eenzaamheid toe. Wij sluiten ons dan ook aan bij de oproep van Woonzorgnetwerk.

Laat je kinderen tekeningen of knutselwerken maken om de bewoners op te vrolijken of schrijf zelf wenskaarten om de bewoners een hart onder de riem te steken.

Meer info vind je hier.