PVDA steunt acties voor verskeukens in de kindercreches

De PVDA steunt de acties van zowel de ouders als het personeel voor de herinvoering van de verskeukens in de kindercrèches van de stad Sint- Niklaas. We hebben hier in 2015 strijd voor gevoerd en zullen dat ook nu blijven doen. Begin 2015 ontving de stedelijke kinderkribbe Driekoningen te Sint-Niklaas “de Gouden kinderschoen 2015” uit handen van minister Van Deurzen omwille van “het inzetten op de keukenwerking, de opvoedende rol en sociale functie van de kinderopvang door diversiteit en variatie in de maaltijden”. Maar de kinderverzorgsters kregen weinig steun van het Stadsbestuur, integendeel. 

De verskeuken werd afgeschaft omwille van de heilige koe van de besparingen. Nu blijkt dat de verskeuken goedkoper is, lijkt het ons de logica zelve: de verskeuken moet terugkomen. Want uit de vele foto’s en klachten blijkt dat de kinderen het eten niet lusten en er veel eten moet worden weggegooid. Als je moet kiezen tussen besparingen of de gezondheid van de kinderen, dan is voor de PVDA de keuze erg duidelijk: de gezondheid van de kinderen staat voorop!

Na de actie die vrijdag 25 mei voor het gemeentehuis gevoerd werd antwoorde de verantwoordelijke schepen Henne (N-VA) met "De kindjes moeten zich maar aanpassen". De PVDA betreurt deze reactie en reageert scherp terug "Typerend voor het beleid: problemen niet ernstig nemen maar de schuld op iemand anders steken. Als de verskeuken een prijs krijgt van de Minister waarom is het stadsbestuur dan tegen? Efficiëntie is blijkbaar belangrijker voor de NVA dan gezonde voeding voor de kindjes." 

De reactie van Jef Maes, lijsttrekker van PVDA Sint-Niklaas, kreeg je ook in het journaal van TV-Oost te zien of in het filmpje hieronder: