Skip to content

Chris, Marianne en Pieter trekken PVDA-lijst in Sint-Niklaas voor de gemeenteraadsverkiezingen

Chris, Marianne en Pieter trekken PVDA-lijst in Sint-Niklaas voor de gemeenteraadsverkiezingen

PVDA Sint-Niklaas schuift huidig gemeenteraadslid Chris Wauman naar voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Op de tweede plaats staat Marianne Van Den Broeck, werkzaam bij Delhaize Waasland, en als derde Pieter Serverius, vrachtwagenchauffeur bij Torfs. De partij wil haar aantal zetels minstens verdubbelen.

Met Marianne Van Den Broeck en Pieter Serverius schuift de partij twee arbeiders naar voor op plaats twee en drie. “Voor onze partij is dat een principiële keuze”, zegt Chris Wauman. “Net zoals we op onze federale lijst uitpakken met ex-Volvo arbeider Robin Tonniau als lijsttrekker, willen we ook een arbeider naar de gemeenteraad sturen. Arbeiders maken de meerderheid uit van de werkende bevolking en hebben recht op een eigen vertegenwoordiger.”

2. Marianne Van Den Broeck

Marianne Van De Broeck (60 jaar, Belsele) werkt in de bakkerij van de Delhaize in het Waasland Shopping Centrum en is daar vakbondsafgevaardigde voor BBTK-ABVV. “We hebben een zware en lange strijd achter de rug. En steeds, elke week opnieuw, stonden de kameraden van PVDA zij aan zij met ons aan het piket. Dit zal ik nooit vergeten. Zij komen echt op voor de werkende klasse.” Als ze verkozen wordt, zal ze zeker focussen op de koopkracht van de inwoners van Sint-Niklaas. “De groeiende armoede in onze stad, ook bij hard werkende mensen, valt niet te rijmen met mijn rechtvaardigheidsgevoel.”

3. Pieter Serverius

Pieter Serverius (50 jaar) is vrachtwagenchauffeur bij Torfs en is daar vakbondsafgevaardigde voor ACV Puls. Daarnaast is hij klimaatactivist en de trekker van Critical Mass Sint-Niklaas, een burgervereniging die opkomt voor de fietsveiligheid in onze stad. “Als we het klimaat willen redden, kan ik niet begrijpen dat ze in Sint-Niklaas onze 4 stadsbussen en 102 bushaltes hebben afgeschaft. Goed openbaar vervoer is net dé sleutel om de files en luchtvervuiling aan te pakken.” Pieter is ook 6e opvolger op de federale lijst voor de verkiezingen van 9 juni.

PVDA wil nog meer wegen op het beleid

In 2018 haalde PVDA haar eerste zetel in Sint-Niklaas. Chris Wauman: “We willen ons aantal zetels minstens verdubbelen om nog meer te kunnen wegen op het beleid. Ik ben vereerd dat de partij mij naar voor schuift om ons werk verder te zetten. We zullen zeker de wooncrisis blijven agenderen en aandringen op initiatieven voor meer betaalbare koopwoningen en het begrenzen van de huurprijzen. Iedereen heeft recht op een betaalbaar (t)huis.”

Chris Wauman (39 jaar) is het huidige gemeenteraadslid voor PVDA Sint-Niklaas. Hij werk bij AG Insurance sinds 2009. Hij is van opleiding burgerlijk ingenieur en werkt op de IT-afdeling.  Sinds 2016 verkozen zijn collega’s hem als vakbondsafgevaardigde voor BBTK-ABVV. Chris staat ook op de zesde plaats voor het federaal parlement voor de verkiezingen op 9 juni.

On  Tour Belsele op 29 april in De Klavers om 19u30

Maandag 29 april organiseert de PVDA haar laatste On Tour in De Klavers in Belsele om 19u30. Debby Burssens, tweede plaats Vlaams Parlement, en Yüksel Kalaz, lijstduwer federaal parlement, zullen hier de gedurfde PVDA-speerpunten presenteren voor de verkiezingen op 9 juni. Alle aanwezigen krijgen de mogelijkheid om vragen te stellen en kennis te maken met onze kandidaten, inclusief Chris, Marianne en Pieter. Inschrijven kan hier.