PVDA dringt aan op snelle oplossing kruispunt Mercatorstraat-Truweelstraat

De PVDA kaart al bijna 4 maand de nieuwe onveilige verkeerssituatie aan op het kruispunt van de Mercatorstraat en de Truweelstraat. Vandaag, donderdag 24/9, zet ze de eisen van de buurt ‘in the picture’ met een ludieke actie.

De PVDA kaartte de onveiligheid van de nieuwe verkeerssituatie aan het kruispunt van de Mercatorstraat en de Truweelstraat reeds begin juni aan bij schepen Hanssens op basis van feedback van de buurt. Debby Burssens, bewoner Elisabethwijk: “Sinds de wijziging zijn er bijna dagelijks (net vermeden) ongevallen, vaak met schoolgaande jongeren, maar het stadsbestuur heeft nog steeds niet ingegrepen. Moet er echt eerst een dode vallen voor het stadsbestuur actie onderneemt?”

Vandaag zal de PVDA met een ludieke actie de problematiek opnieuw op de kaart zetten. Vanaf 15u30 zullen we het verkeer ‘regelen’ en er voor zorgen dat zwakke weggebruikers in de Truweelstraat effectief hun voorrang krijgen.

De PVDA eist dat de lichten onmiddellijk opnieuw worden geactiveerd als tijdelijke maatregel. Vervolgens kan het stadsbestuur en de bevoegde ambtenaren hun tijd nemen voor een grondige evaluatie mét inspraak van de buurtbewoners. Het vertrouwen met de buurt moet hersteld worden en eenzijdige beslissingen zouden nu ongepast zijn. Het stadsbestuur gaat te pas en te onpas prat op zijn participatieprojecten en dit is het moment om hun goede bedoelingen te tonen. De PVDA zal morgen, vrijdag 25/9, schepen Hanssens op de gemeenteraad interpelleren.