Ook in Sint-Niklaas Schild & Vrienden lid op lijst N-VA Sint-Niklaas

Een kandidaat en een ex-kandidaat van N-VA Sint Niklaas zijn actief lid van Schild & Vrienden. PVDA Sint-Niklaas wil dat burgemeester Lieven Dehandschutter hier paal en perk stelt.

PVDA Sint-Niklaas is verontwaardigd over de inhoud van de boodschappen van Schild & Vrienden achter de schermen. Het zit immers boordevol racisme, seksisme, antisemitisme en zelfs nazisme en roept op tot een ‘rassenoorlog’. Meer dan een brug te ver. PVDA is ook verontrust over hun actieve poging om hun mening het nieuwe normaal te maken door middel van het infiltreren van organisaties zoals de Raad van Bestuur van de UGent en de Vlaamse Jeugdraad.

Ook in Sint-Niklaas zijn twee leden van Schild & Vrienden ook lid van N-VA en het zijn niet van de minsten:

  • Igor Praet: bestuurslid N-VA Sint-Niklaas, voorzitter Jong N-VA Sint-Niklaas, Regiocoördinator Waasland voor Jong N-VA nationaal1 en nummer 18 op de lijst. Igor nam actief deel aan minstens 2 acties van Schild & Vrienden: een zwarte pieten actie ter gelegenheid van het Sint-Maartenfeest en een zwakke poging om de erfenis van priester Daens te claimen. Hij deelde ook al meerdere posts van schild & Vrienden-leider Dries Van Langenhove.
  • Raf Praet: ex-OCMW Raadslid2, ex-voorzitter Jong N-VA Sint-Niklaas3 en in 2012 nummer 15 op de lijst. Ook hij nam actief deel aan groepsacties van Schild & Vrienden. Hij heeft ondertussen zijn tag verwijderd in een poging om niet meer gelinkt te kunnen worden aan Schild & Vrienden.

Staatssecretaris Demir stelt op twitter dat er voor Schild & Vriend leden geen plaats is binnen de N-VA en woordvoerder Pohlmann liet aan De Morgen weten dat er “gepaste stappen” zouden ondernomen worden. PVDA Sint-Niklaas wil dat burgemeester en lijsttrekker Lieven Dehandschutter hier paal en perk stelt.