Skip to content

PVDA met 10 Wase kandidaten naar de verkiezingen

PVDA met 10 Wase kandidaten naar de verkiezingen

PVDA Waasland is sterk vertegenwoordigd op de lijsten van de komende verkiezingen op 26 mei. Met 10 kandidaten stuurt ze een bijna voltallige voetbalploeg het veld in. Spits van de ploeg is Jef Maes, kersvers gemeenteraadslid van Sint-Niklaas. Eerlijke belastingen, sociale vooruitgang en klimaatinvesteringen zijn de drie kernpunten van het PVDA-programma. Voor het Waasland voegt de PVDA daar een vierde punt aan toe, namelijk een asbestveilig Vlaanderen tegen 2024. 

De PVDA gaat naar de verkiezingen met de slogan Fenomenaal Sociaal. Eerlijke belastingen, sociale vooruitgang en klimaatinvesteringen zijn de drie kernpunten van het PVDA-programma. Het Waasland is sterk vertegenwoordigd op de PVDA-lijsten voor de verkiezingen. Niet minder dan 10 kandidaten gaan de verkiezingscampagne in met als doel om naast de doorbraak in diverse centrumsteden bij de gemeenteraadsverkiezingen, ook door te breken in de verschillende parlementen. Deze kandidaten komen zowel uit Sint-Niklaas, Temse, Kruibeke, Beveren als Stekene, waardoor het volledige Waasland goed is vertegenwoordigd. Kersvers gemeenteraadslid Jef Maes heeft de derde plaats gekregen op de lijst van het Vlaamse Parlement waarmee de PVDA het belang van de regio in de verf wil zetten. Naast de nationale speerpunten schuift PVDA Waasland het asbestveilig maken van Vlaanderen tegen 2024 sterk naar voren. Het Waasland kent het hoogste aantal asbestslachtoffers in Vlaanderen en voor die slachtoffers wil de PVDA de wettelijke bescherming vergroten. Ook het voorkomen van nieuwe slachtoffers staat hoog op de agenda door een versnelde afbouw van asbest in scholen, publieke gebouwen en in privéwoningen. Dit moet mogelijk gemaakt worden door een uitgebreid asbest afbouwplan ondersteund door voldoende overheidsmiddelen en mede gefinancierd door de ex-asbestproducenten. 

De PVDA-kandidaten uit het Waasland. 
Voor het Vlaamse Parlement
3de plaats :Jef Maes – Sint-Nikaas 
9de plaats : Chris Wauman – Sint-Niklaas
21ste  plaats :  Pedro Maras – Kruibeke
26ste plaats: Helga Collyn – Sint-Nikaas
5de plaats opvolger: Ludo Merckx – Stekene 
14de plaats opvolger: Ben Van Eynde – Sinaai 

Voor het Federaal Parlement
6de plaats: Inara Akhattout, Belsele
8ste plaats: Debby Burssens, Sint-Niklaas
7de plaats opvolgers: Bruno Poppe, Beveren
Lijstduwer opvolgers Lydia Bruggeman, Temse

 

Foto door Ken Laureys, op de foto van links naar rechts, boven naar onder:  Chris Wauman, Jef Maes, Ben Van Eynde, Lydia Bruggeman, Ludo Merckx, Debby Burssens, Inara Akhattout, Pedro Maras, Helga Collyn. Ontbreekt op foto: Bruno Poppe.

debug info: this is the footer for domain sint-niklaas
debug info: this is the footer for domain for existing data