De stadsbussen moeten blijven! - Petitie

NIET MINDER MAAR MEER OPENBAAR VERVOER

Vanaf 2022 zou het stadsbusnet van Sint-Niklaas verdwijnen en zullen er niet minder dan 83 bushaltes verdwijnen in Sint-Niklaas. Drie van de vier stadsbuslijnen zouden verdwijnen. Geen bussen meer in de Clementwijk en de Don Boscowijk. Op het speciaal voor de bussen aangelegde Glycineplein zal geen bus meer stoppen. Geen bushaltes meer vlakbij de bibliotheek, geen stadsbussen over de Grote Markt, het Brugsken, het Fabiolapark, enz...

Dit is totaal onbegrijpelijk. Openbaar vervoer is dé sleutel voor heel wat zaken: de vele files, luchtvervuiling, de klimaatdoelstellingen, minder auto’s in de stad, enz… Het zijn vaak de minst kapitaalkrachtigen en de oudere mensen die de bus nemen. Zij zullen geen bushalte meer vinden vlakbij hun woning. Voor een aantrekkelijke stad zijn er meer, betere én liefst gratis bussen nodig en niet minder.

Daarom eisen wij:

  • Behoud van het stadsbusnet
  • Niet minder maar meer en beter openbaar vervoer

Akkoord? Teken en deel onze petitie!

Wil je helpen? https://sint-niklaas.pvda.be/doemee

1,791 ondertekenaars, op naar 5,000!

Teken jij ook?

Velden met een * zijn verplicht.

Door deze petitie te ondertekenen verklaar je je akkoord dat de PVDA de door jou verstrekte gegevens bijhoudt. Je kunt die gegevens opvragen, laten verbeteren en laten verwijderen. Dat kan per e-mail naar [email protected], of per brief naar PVDA, M. Lemonnierlaan 171, 1000 Brussel. Als je vindt dat we je persoonsgegevens op een onrechtmatige manier verwerkt hebben, kun je een klacht indienen bij de Privacycommissie. Meer over het privacybeleid van de PVDA: www.pvda.be/privacy.

Doe je mee?