PVDA opent actiecentrum ‘De Werf’ in Ankerstraat

De PVDA zit in de lift. In heel het land en zeker ook in Sint-Niklaas. “Onze partij verwelkomt steeds meer leden en sympathisanten uit het Waasland en groeit ook in activiteit. Om die groei duurzaam te verankeren, openen we nu een actiecentrum in het hartje van de stad”, doet PVDA-voorzitter Chris Wauman uit de doeken. “‘De Werf’ wordt een nieuwe thuis voor actieve en sociaal geëngageerde Sint-Niklazenaren.”

“We willen in de toekomst nog meer de PVDA-stempel drukken op onze stad. Zoals we de afgelopen jaren al deden rond het asbeststort, armoede, betaalbaar wonen, de klimaatuitdagingen, het zwembad en nu ook het behoud van de stadsbussen. Een groeiende, actieve en ambitieuze partij heeft ruimte nodig. Niet meer in de living van een lid of in de achterkamer van een café. Wel in een mooie en professionele ruimte,” legt voorzitter Chris Wauman uit. “Om die groei te verankeren, openen we nu een partijlokaal in het centrum van Sint-Niklaas.”

‘De Werf’ als ontmoetingsruimte

Deze nieuwe uitvalsbasis krijgt als naam ‘De Werf’ mee. “Onze leden in het Waasland verkozen deze naam met meer dan de helft van de stemmen. Het geeft aan dat we hier samen werk maken van een nieuwe beweging en een andere samenleving. ‘De Werf’ wordt een ontmoetingsplaats voor iedereen die een sociale en rechtvaardige politiek wil. Een plaats met een open karakter waar je ideeën kan uitwisselen en discussies kan voeren met vrienden en kameraden. Er bevinden zich ook gezellige leeshoeken en een computerhoek waar Sint-Niklazenaren zonder computer of internet terecht kunnen.”

‘De Werf’ als actiecentrum

“De Werf” is een actiecentrum: hier zullen we werken aan onze lokale politieke projecten, zoals het behoud van de stadsbussen, structurele armoedebestrijding, betaalbaar wonen, de strijd tegen huishoudelijk en seksueel geweld, de strijd tegen discriminatie, een asbestvrije stad, een klimaatvriendelijke stad... Met andere woorden een leefbare stad op mensenmaat”, gaat Chris Wauman verder. “Ons secretariaat wordt een baken van solidariteit en verdraagzaamheid.”

“Ook onze nationale campagnes voor een minimumpensioen van €1.500 netto (nu en na 40 gewerkte jaren), meer investeringen in de zorg en een miljonairstaks voeren we van hieruit. Ons secretariaat wordt dus een vaste stek waarmee we ons als PVDA op de lange termijn nog sterker willen verankeren in Sint-Niklaas en het Waasland. Ook onze kameraden uit o.a. Temse, Beveren, Lokeren en Stekene zijn dus van harte welkom en kunnen van hieruit hun politieke en maatschappelijk werk verder uitbouwen.”

Iedereen Welkom

‘De Werf’ is een open huis voor zowel leden en vrijwilligers als sympathisanten en toevallige voorbijgangers. Wie de PVDA beter wil leren kennen, is vanaf 1 januari 2021 welkom op één adres: Ankerstraat 44 in Sint-Niklaas! Openingsuren:

  • elke donderdag van 9 tot 13 uur
  • elke zaterdag van 10 tot 13 uur.

Foto's van Theo De Munck

 

https://www.facebook.com/1474035399518584/videos/391750755516929/