Wie wint de Harteklop?

Jaarlijks reikt PVDA Waasland de Harteklopprijs uit. De prijs, die dit jaar voor de zevende keer wordt uitgereikt, gaat naar het verdienstelijkste sociale initiatief van het afgelopen jaar. Wie de Harteklop wint, en dit jaar ons hart het snelst liet slaan, wordt bepaald door het publiek.

Vorig jaar sleepte de covid-afdeling van AZ-Nikolaas de Harteklop-publieksprijs in de wacht voor hun maandenlange inspanning om in moeilijke omstandigheden mensen te verzorgen en mensenlevens te redden.

Dit jaar selecteerden de PVDA-leden drie nieuwe initiatieven die “hun hart sneller laten slaan”. Uiteraard komt opnieuw de strijd tegen de corona-pandemie en de strijd tegen groeiende armoede naar boven. Hierbij de drie genomineerden waaruit u kunt kiezen:

1. De vrijwilligers bij het vaccinatiecentrum in ‘t Bau-huis. Al meer dan een half jaar zetten tientallen vrijwilligers zich in om het vaccinatiecentrum in goede banen te leiden. Dat gaat van verplegers en verpleegsters die prikken, mensen die het callcenter bemannen tot stewards die iedereen de juiste weg wijzen. Dankzij hen is een groot deel van onze bevolking vlot kunnen gevaccineerd worden en krijgen ze nu of binnenkort hun boosterprik en zijn ze veel beter beschermd tegen het virus dat ons al bijna twee jaar treft.

2. Temse schenkt. Temse Schenkt is een hulporganisatie met tal van sympathisanten en donateurs. Doel is het gratis ondersteunen van kansarmen in Groot-Temse maar sporadisch ook daarbuiten. Een 20-tal vrijwilligers steken enthousiast de handen uit de mouwen om het allemaal in goede banen te leiden. Zonder hen kan deze organisatie niet werken. Meer en meer mensen vinden de weg naar Temse Schenkt met de vraag naar hulp want steeds meer mensen leven in armoede. Daarom is Temse Schenkt meer dan nodig.

3. Rata’s Animal Shelter. Waar kan je terecht met oude en zieke dieren, getraumatiseerde dieren, dieren met een handicap...? Vzw Rata's Animal Shelter biedt hen een permanent tehuis aan. Ze bieden niet alleen een warme mand maar ook de nodige behandelingen, hulpmiddelen ed. . Ze werken samen met de beste specialisten om de dieren een zo goed mogelijke verzorging te verzekeren. Een oplossing voor de dieren maar ook voor de baasjes en vooral voor dierenartsen, instanties en collega's die niet weten waar naartoe.

Stemmen voor jouw favoriet kan hieronder tot 30 januari.

Eind januari of begin februari reikt Chris Wauman, de voorzitter van PVDA Waasland, de prijs uit aan de winnaar.

Wie deed je hart dit jaar het snelst slaan?


3 reacties

  • Linda De Witte
    heeft deze pagina gevolgd 2022-01-23 13:59:01 +0100
  • robert heyrman
    heeft deze pagina gevolgd 2022-01-10 16:35:54 +0100
  • Willem Roels
    publiceerde deze pagina in hartekloppen 2022-01-05 14:20:59 +0100