Wie wint de Harteklop 2015?

 

Wie wint de Harteklop 2015?

Op zaterdag 23 januari reikt de PVDA Waasland voor de eerste keer een nieuwe prijs uit: de Harteklop 2015. Het is een prijs voor verdienstelijke sociale initiatieven die het afgelopen jaar 'ons hart sneller lieten slaan'. Initiatieven die uitblinken op het vlak van solidariteit in het Waasland. Het publiek kan bepalen wie de prijs wint door te stemmen op één van de drie genomineerde initiatieven die we op deze manier graag in de kijker plaatsen.
 

De genomineerden zijn:

- De ACOD/LRB werking van Sint-Niklaas voor haar volgehouden strijd voor het behoud van de keukens van de kinderdagverblijven in Sint-Niklaas, om op die manier te zorgen dat de allerkleinsten ook van de meest gezonde en verse voeding zouden kunnen genieten. Vanuit het principe: “op de gezondheid van de allerkleinsten kan niet bespaard worden”. Begin 2015 ontving de stedelijke kinderkribbe Driekoningen te Sint-Niklaas reeds uit handen van minister Van Deurzen “de Gouden kinderschoen 2015” omwille van “het inzetten op de keukenwerking, de opvoedende rol en sociale functie van de kinderopvang door diversiteit en variatie in de maaltijden”.
- De vzw TOURIKIA uit Temse. Elke woensdagnamiddag organiseren zij een ‘clubhuis’ voor kinderen van verschillende culturen. Zij werken samen met de scholen om de ouders te betrekken bij het schoolleven van de kinderen. Zij doen samen aan sport en helpen waar nodig bij het aanleren van het Nederlands. Zij bieden andere organisaties ook een inkijk in hun cultuur, hun keuken….Kortom: straffe madammen.
- Wel Welkom op Westakkers. Begin september raakte bekend dat de kazerne van de Westakkers zou opengesteld worden als opvangcentrum voor vluchtelingen. Enkele sociaal geëngageerde stadsgenoten vonden dat er best een signaal kwam dat deze mensen hier echt welkom zijn. Samen organiseerden ze op enkele dagen tijd een ‘welkomstmars’ van de markt in Sint-Niklaas naar de kazerne van de Westakkers. Meer dan 500 mensen stapten mee op. De mars toont aan hoe ook in deze stad mensen begaan zijn met degenen die het slachtoffer zijn van oorlog en ellende.

Stemmen op één van deze drie schitterende initiatieven kan via http://gent.pvda.be/harteklop-2015 

Iedereen is welkom op de uitreiking van de prijs op zaterdag 23 januari 2016 om 20 uur in zaal Familia, Truweelstraat 138 9100 Sint-Niklaas.

Voor meer informatie:

Jan Vandeputte
0478690211
jan.vandeputte@scarlet.be