Nieuws

Nieuws

De voorbije maanden vroeg de PVDA de mening van meer dan 700 Sint-Niklazenaren. De PVDA wil met haar programma vertrekken van de bekommernissen van de bevolking. Armoede, voldoende betaalbare openbare rusthuizen en betaalbare woningen vormen de top 3 van waar mensen van wakker liggen. De PVDA maakt hiervan de speerpunten van haar verkiezingsprogramma.

Nieuws

SVK gaat in beroep tegen de beslissing van de provincie op de vergunning voor de stortplaats van SVK op te schorten. SVK beroept zich daarbij op de burgemeester die heeft laten weten dat hij geen bezwaar heeft tegen de heropening van het stort, weliswaar zonder asbest. 

Nieuws

De acties van de PVDA en het Actiecomité ASBESTSTORT DICHT zinderen duidelijk na in Sint-Niklaas. Dat het Stadsbestuur nu eindelijk voor de definitieve sluiting van het stort gewonnen is, is het gevolg van zware druk van onderuit. Het is het resultaat van de petitieactie van de PVDA (1400 handtekeningen), de petitie van de ouders van de Broederschool in de Driegaaienstraat, de acties van het Actiecomité, een gedegen dossier dat door professor Nemery (KUL) met “grote onderscheiding” werd bekroond, de ruchtbaarheid in de media enz…

Nieuws

teken de petitie hier

 

Dagelijks worden er in Sint-Niklaas tonnen asbest gestort op de terreinen van SVK in de Langhalsbeekstraat. Dit stort ligt aan de rand van de stadskern, vlak bij huizen. De volksgezondheid loopt gevaar. Een groot deel van die camions rijdt door de stad, via het Westerplein naar de weegbrug van SVK. Wij eisen de onmiddellijke sluiting van het asbeststort.

Nieuws

Wijkgezondheidscentrum De Vlier wint de Harteklop 2016!!
Op zaterdag 21 januari reikte de PVDA Waasland de tweede Harteklop Prijs uit op zijn Nieuwjaarsreceptie. Drie initiatieven, allemaal hoopvolle projecten die de solidariteit in onze regio versterken, waren genomineerd: Wijkgezondheidscentrum De Vlier omwille van de jarenlange inzet voor kwalitatieve en betaalbare gezondheidszorg, vzw Westerbuurt Herleeft voor haar intensieve buurtwerken en de BBTK-Delegatie van Delhaize Sint-Niklaas voor haar strijd voor een betere personeelsbezetting.

Nieuws

Op zaterdag 21 januari 2017 reikt de PVDA Waasland de Harteklop 2016 uit. Het is een prijs voor verdienstelijke sociale initiatieven die het afgelopen jaar 'ons hart sneller lieten slaan'. Initiatieven die uitblinken op het vlak van solidariteit in het Waasland. Jij kan bepalen wie de prijs wint door te stemmen op één van de drie genomineerde initiatieven die we op deze manier graag in de kijker plaatsen.

Nieuws

Op zaterdag 23 januari reikte de PVDA Waasland voor de eerste keer de Harteklop Prijs uit op zijn Nieuwjaarsreceptie.

Nieuws


Verschillende vakbonden protesteerden dinsdag 23/09/2014 in Brussel tegen de Septemberverklaring van minister-president Geert Bourgeois. Ook in Sint-Niklaas vertrok die ochtend een delegatie richting de hoofdstad. De vakbonden zijn het niet eens met d...e besparingsplannen, die volgens hen vooral de werkende mensen en de gezinnen zullen treffen. De actievoerders willen een verlengstuk breien aan 'Hart voor hart', het burgerinitiatief dat op poten werd gezet tegen de besparingsplannen.

Nieuws

 

ManiFiesta is het feest van de Solidariteit in België. Vorig jaar bracht het 10.000 mensen van over heel het land samen aan de Noordzee. De organisatoren zijn het weekblad Solidair en Geneeskunde voor het Volk. In 2014 gaat het feest door op vrijdag 19 september vanaf 20u en zaterdag 20 september vanaf 11u

Alle info vind je op  http://www.manifiesta.be/nl